DIGIakce: Digitální nástroje pro aktivizaci žáků

prezenční akce (Praha)

Typ vzdělávacího programu: Neakreditované akce (workshopy, konference, kulaté stoly…)

Anotace vzdělávacího programu:

V prakticky zaměřeném workshopu pro učitele, asistenty pedagoga, vychovatele či další pedagogické pracovníky škol a školských zařízení se zaměříme na využití různých digitálních nástrojů pro aktivizaci žáků a rozvoj jejich digitálních kompetencí napříč stupni vzdělávání a jednotlivými vzdělávacími obory a aktivitami. 

Představeny budou různé metody a strategie, jak pomocí digitálních nástrojů aktivizovat žáky, podporovat jejich angažovanost, motivaci k učení, vytvářet interaktivní a spolupracující učební prostředí. Od multifunkčních cloudových nástrojů (Google Workspace či Microsoft 365) se postupně přesuneme k různým specializovaným on-line nástrojům, například pro tvorbu prezentací a grafiky (Canva) či kvízů (Kahoot, Quizizz). Účastníci budou mít dostatek času na samostatnou praxi, diskusi a sdílení zkušeností. 

Setkání hostí Základní škola Be Open. Tématem nás provede Mgr. Marek Adler, ředitel školy, učitel 1. stupně, informatiky a zeměpisu, lektor dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků zaměřující se na využívání digitálních nástrojů ve výuce.

Program: 

15:00 Přivítání účastníků, seznámení se 

15:15 Ukázky využití různých digitálních nástrojů pro aktivizaci žáků 

16:30 Prostor pro sdílení zkušeností, otázky 

16:45 Závěrečná reflexe 

Další informace o akci najdete zde: https://fb.me/e/6XW1RglgT  

Webová stránka akce: https://fb.me/e/6XW1RglgT  

Anotace akce prošla jazykovou korekturou (prosíme žadatele o doplnění). NPI ČR zajistí případně jazykovou korekturu dle individuální dohody s organizátorem DIGIakce. 

DIGIakce jsou společnou aktivitou projektu NPO3.1 DIGI (https://revize.edu.cz/) v NPI ČR a externích subjektů/školských zařízení, které na své akci umožňují sdílení zkušeností více škol a přinášejí zajímavé inspirace v oblasti digitálního vzdělávání. Garantem obsahu DIGIakce je hostující organizace/organizátor (Základní škola Be Open), NPI ČR v pilotním režimu monitoruje a podporuje zdárný průběh akce, všem lektorům i účastníkům akce je nabízena navazující spolupráce. Průběžná výzva k DIGIakcím je otevřená všem školám a školským zařízením, sledujte web https://revize.edu.cz/inspirujte-kolegy#digiakce   


Číslo programu

C16-81-32-241

Kód programu

C16

Garant

Mgr. Tereza Tolde
420771284367
420771284367
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Druh vzdělávání
  • NPO - 3.1 DIGI
  • ICT Revize RVP
Kraje
  • Praha a SČ
Datum konání

16. května 2024, 15:00–17:00

Cena

0,-Kč

icon map pin

Typ akce

Vzdělávací program

icon map pin

Počet hodin

3

icon map pin

Lektoři
  • Lektoři NPI ČR

icon map pin

Místo konání

Základní škola Be Open, Pilská 9, Praha 14 - Hostavice

icon map pin

MAX účastníků

24

icon map pin

Cílová skupina
asistenti pedagoga, koordinátoři ICT, pedagogové volného času, ředitelé a zástupci škol a školských zařízení, učitelé všech druhů a typů škol, učitelé všech druhů a typů škol, vedoucí pracovníci škol a školských zařízení, zástupci ředitelů škol a šk

Přihlásit se