DIGIakce: Jak na mediální výchovu

prezenční akce (Litvínov)

Typ vzdělávacího programu: Neakreditované akce (workshopy, konference, kulaté stoly…)

Anotace vzdělávacího programu:

Během DIGIakce se účastníci seznámí s volně dostupnými zdroji materiálů a metodik pro výuku mediální gramotnosti. Jedna z těchto volně dostupných lekcí z portálu JSNS.cz bude prezentována Mgr. Romanem Havlíčkem, učitelem 2. stupně Sportovní soukromé základní školy v Litvínově. V druhé části DIGIakce proběhne lekce na téma YouTube a podvodů ve videích. Tato lekce je samostatně zpracovaná Bc. Vladimírem Kraftem, vedoucím dětského oddělení a lektorem Městské knihovny Litvínov. 

Cílem DIGIakce je představit problematiku mediální výchovy, ukázat dostupné zdroje a možnosti vytváření lekcí, sdílet praxi s účastníky a zjistit, jaké jsou jejich potřeby pro nastavení další spolupráce. DIGIakce je podpořena z projektu na podporu rozvoje digitálních kompetencí žáků ZŠ a SŠ napříč předměty.

Odborné setkání bude obsahovat prezentace osvědčených postupů a metod mediálního vzdělávání na 1. a 2. stupni ZŠ. Účastníci se seznámí s volně dostupnými zdroji materiálů a metodik pro výuku mediální gramotnosti. Lektoři představí konkrétní výukové lekce pro žáky na 1. a 2. stupni ZŠ.

Lektoři:

Bc. Vladimír Kraft (vedoucí dětského oddělení knihovny v Litvínově) a Mgr. Roman Havlíček (učitel 2. stupně ze Sportovní soukromé základní školy Litvínov) 

Webová stránka akce:  https://www.knihovna-litvinov.cz/digiakce 

DIGIakce jsou společnou aktivitou projektu NPO3.1 DIGI (https://revize.edu.cz/) v NPI ČR a externích subjektů/školských zařízení, které na své akci umožňují sdílení zkušeností více škol a přinášejí zajímavé inspirace v oblasti digitálního vzdělávání. Garantem obsahu DIGIakce je hostující organizace/organizátor Městská knihovna Litvínov a Sportovní soukromá základní škola Litvínov, NPI ČR v pilotním režimu monitoruje a podporuje zdárný průběh akce, všem lektorům i účastníkům akce je nabízena navazující spolupráce. Průběžná výzva k DIGIakcím je otevřená všem školám a školským zařízením, sledujte web https://revize.edu.cz/inspirujte-kolegy#digiakce  

Anotace akce neprošla jazykovou korekturou.


Číslo programu

A314-81-11-241

Kód programu

A314

Garant

Ing. Markéta Cejnarová

737 828 461
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Druh vzdělávání
  • NPO - 3.1 DIGI
  • ICT Revize RVP
Kraje
  • Ústí nad Labem
Datum konání

13. května 2024, 9:00–13:00

Cena

0,-Kč

icon map pin

Typ akce

Vzdělávací program

icon map pin

Počet hodin

5

icon map pin

Lektoři
  • Lektoři NPI ČR

icon map pin

Místo konání

Městská knihovna Litvínov, Soukenická 982, 43601 Litvínov

icon map pin

MAX účastníků

30

icon map pin

Cílová skupina
pedagogové volného času, speciální pedagogové, učitel - metodik prevence, učitelé - vedoucí zájmových kroužků a klubů, učitelé 1. stupně ZŠ, učitelé 2. stupně ZŠ, učitelé gymnázií, výchovní poradci

Přihlásit se