Deskové hry - 1. Postřehové deskové hry

Typ vzdělávacího programu: Kmenové vzdělávání

Anotace vzdělávacího programu:

V úvodní části lektor představí principy postřehových deskových her a vysvětlí účastníkům semináře, jak lze s jejich pomocí rozvíjet logické myšlení žáků zábavnou formou. Seznámí přítomné s důležitostí být žákům dobrým mentorem při hodnocení herního postupu i výsledku hry. Ve druhé, praktické části, lektor vysvětlí herní pravidla pěti postřehových deskových her (Duch, Bang, Tůry Můry, Jungle Speed, Dobble) a učitelé si vyzkouší hry i vyhodnocení postupů a herních strategií.

Úvodní část (1 vyučovací hodina) - úvod do postřehových deskových her, přehled klíčových kompetencí, které postřehové deskové hry rozvíjí – koncentrace, postřeh, rozhodování, komunikace, strategie, využití v praxi.

Hlavní část (7 vyučovacích hodin) - představení vybraných postřehových deskových her, podrobné seznámení s pravidly a herní taktikou, praktické vyzkoušení si her.

1. Duch – (délka hrací doba 1 hodina) ve hře je 5 různých dřevěných předmětů o různých barvách. Na kartičkách jsou obrázky těchto přemětů, ovšem ne vždy ve správných barvách. Cílem hry je se bleskurychle rozhodnout, zda obrázek odpovídá předmětu. Hra rozvíjí postřeh a rozhodování. Počet hráčů 2-8.
2. Bang – (délka hrací doby 1 hodina) karetní hra plná zvratů, intrik a blafování. Hra rozvíjí komunikaci a rozhodování. Počet hráčů 4-7.
3. Tůry Můry – (délka hrací doby 1 hodina) zábavná karetní hra, při které je povoleno podvádět. Hra rozvíjí komunikaci. Počet hráčů: 3-5.
4. Jungle Speed – (délka hrací doby 1 hodina) hra zaměřená na postřeh. Na stůl se vykládají karty s barevnými symboly, které jsou podobné. Pokud se sejdou stejné tvary, musí je hráč rychle uchopit. Hra rozvíjí postřeh a rozhodování. Počet hráčů: 3-8.
5. Dobble – postřehová hra (délka hrací doby 1 hodina). Cílem je najít společný symbol na kartách a zbavit se všech svých karet. Hra rozvíjí postřeh a rychlé rozhodování. Počet hráčů: 2-8.

Jednorázový prezenční seminář. Seminář je součástí cyklu Deskové hry (1. Postřehové deskové hry, 2. Karetní deskové hry, 3. Moderní deskové hry I., 4. Moderní deskové hry II. , 5. Logické deskové hry).
 

 


Číslo programu

G60-03-15-241

Kód programu

G60

Číslo akreditace

MSMT-13775/2021-4-538

Garant

Mgr. Blanka Bláhová, DiS.

777 887 403
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Druh vzdělávání
  • Základní vzdělávání
  • 1. stupeň ZŠ
  • 2. stupeň ZŠ
  • Střední a vyšší odborné vzdělávání
  • SŠ/VOŠ
  • Zájmové a neformální vzdělávání
Kraje
  • Karlovy Vary
Datum konání

5. června 2024, 9:00–15:00

Cena

1400,-Kč

icon map pin

Typ akce

Vzdělávací program

icon map pin

Počet hodin

8

icon map pin

Lektoři
  • Mgr. Jan Vodička

icon map pin

Místo konání

Národní pedagogický institut České republiky, pobočka Karlovy Vary, Západní, Karlovy Vary 1

icon map pin

MAX účastníků

10

icon map pin

Cílová skupina
pedagogové volného času, učitelé - vedoucí zájmových kroužků a klubů, učitelé 1. stupně ZŠ, učitelé 2. stupně ZŠ, učitelé gymnázií, učitelé speciálních škol

Přihlásit se