Praktický workshop anglického jazyka pro výuku žáků 1. stupně ZŠ

Typ vzdělávacího programu: Kmenové vzdělávání

Anotace vzdělávacího programu:

Program je určený pro učitele AJ na 1. stupni ZŠ, kteří si chtějí zlepšit svoji jazykovou vybavenost, procvičit vyjadřování v mluvené i psané podobě a získat nové nápady do výuky. Workshop probíhá v anglickém jazyce.

Praktický workshop, ve kterém si učitelé zažijí roli žáka i učitele, se zaměřuje na rozvoj vyjadřování a to jak v mluvené, tak i ve psané podobě. Naučí se možnosti rozvíjet komunikaci u žáků, jak je naučit vyjádřit svůj názor, dotaz, připomínku i s použtím velmi jednoduché angličtiny. Zaměří se nejprve na komunikaci do třídy a poté i na doplňkové aktivity, vhodné pro obohacení výuky a rozvoj aktivní konverzace mezi žáky. Vyzkouší si metody pro odblokování žáků, které nechtějí mluvit, aktivity vhodné pro žáky s poruchami učení a v inkluzi. Součástí workshopu je i  práce s textem a postupný rozvoj kreativního psaní.

Jednotlivé moduly: 1.modul: Ice breakers, Introducing one self, About me (8 vyuč. hod.), 2. modul: In the classroom – classroom management, pleasantries, working outside of the classroom (8 vyuč. hod.), 3. modul: Expressing oneself, questions and answers in steps, speaking and writing (8 vyuč. hod.), 4. modul: Pre-reading activities , working with very short texts (8 vyuč. hod.), 5. modul: Working towards creative writing, working with stories, diaries (8 vyuč. hod.).

Během worskhopu si učitelé procvičí správnou výslovnost, naučí se používat vhodné fráze ke komunikaci v hodinách. V průběhu workshopu si učitelé shromáždí a vytvoří množství aktivit a nápadů, které poté uplatní při svojí výuce.


Číslo programu

G75-03-21-232

Kód programu

G75

Číslo akreditace

MSMT-27322/2021-5-892

Garant

Dagmar Sobotková

731 503 728
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Druh vzdělávání
  • Základní vzdělávání
  • 1. stupeň ZŠ
  • 2. stupeň ZŠ
  • Jazykové vzdělávání
Kraje
  • Olomouc
Datum konání

8.12. 2023, 19.1.,1.3., 12.4., 17.5. 2024, vždy 9.00 - 15.00 hodin

Cena

3400,-Kč

icon map pin

Typ akce

Vzdělávací program

icon map pin

Počet hodin

40

icon map pin

Lektoři
  • MAppLing. Monika Skořepová

icon map pin

Místo konání

NPI ČR Olomouc, Wellnerova 25

icon map pin

MAX účastníků

20

icon map pin

Cílová skupina
učitelé 1. stupně ZŠ
Na tento vzdělávací program se již nelze hlásit.