Celodenní dílny k poznávání neživé i živé přírody prostřednictvím pokusů

Typ vzdělávacího programu: Kmenové vzdělávání

Anotace vzdělávacího programu:

Ve dvou jednohodinových společných částech (na začátku a na konci) představí lektoři všechny autorsky zpracované pomůcky a pomocné tisky pro realizaci pokusů v hodinách, kroužcích a dokonce i doma.  Pozornost bude věnována také metodice pokusů, bezpečnosti práce a zásadám při realizaci demonstračních i žákovských pokusů zaměřených na děti 5 -8 let.  Zároveň lektoři oddemonstrují asi 10 pokusů, které účastníci snadno zrealizují sami a jejichž provádění není třeba speciálně individuálně nacvičovat.
Dále se účastníci rozdělí na tři skupiny a ty se pravidelně prostřídají na třech pracovištích, které povede vždy jeden ze tří lektorů. Budou pracovat ve dvojicích a na každém pracovišti si sami provedou cca 6 pokusů. Zároveň si vyzkouší komentování a vysvětlování probíhajících dějů dětem 5 – 8 let s důrazem na souvislosti s jim známých z běžného života.
V celém vzdělávacím programu bude důsledně dbáno na bezpečnost práce a bude se stále vycházet z předpokladu, že účastníci nebyli v přírodovědných oborech na VŠ vzděláváni. Bude zohledňována i jejich nezkušenost s realizací i nejjednodušších přírodovědných pokusů.
Vzdělávací program je plně v souladu s cíli RVP PV (zejména tematického okruhu Dítě a svět), a s cíli RVP ZV (hlavně tematických okruhů Neživá příroda vzdělávacího oboru Člověk a jeho svět) i v souladu se záměry rozvoje poznávání a získávání dovedností dětí ve volném čase (zájmové kroužky).


Číslo programu

R11-03-17-242

Kód programu

R11

Číslo akreditace

MSMT-27322/2021-5-892

Garant

Mgr. Jaroslav Vyskočil, Ph.D.

770 171 665
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Druh vzdělávání
  • Předškolní vzdělávání
  • Základní vzdělávání
  • 1. stupeň ZŠ
Kraje
  • Liberec
Datum konání

3. října 2024, 9:00–15:30

Cena

1200,-Kč

icon map pin

Typ akce

Vzdělávací program

icon map pin

Počet hodin

8

icon map pin

Lektoři
  • PhDr. Václav Pumpr, CSc.
  • PhDr. Tomáš Kudrna

icon map pin

Místo konání

NPI ČR Liberec, Masarykova 28

icon map pin

MAX účastníků

20

icon map pin

Cílová skupina
učitelé 1. stupně ZŠ, učitelé MŠ

Přihlásit se