Praktický workshop anglického jazyka pro výuku žáků 1. stupně ZŠ

Letní škola

Typ vzdělávacího programu: Kmenové vzdělávání

Anotace vzdělávacího programu:

Program je určený pro učitele AJ na 1. stupni ZŠ, kteří si chtějí zlepšit svoji jazykovou vybavenost, procvičit vyjadřování v mluvené i psané podobě a získat nové nápady do výuky. Workshop probíhá v anglickém jazyce.

Praktický workshop, ve kterém si učitelé zažijí roli žáka i učitele, se zaměřuje na rozvoj vyjadřování a to jak v mluvené, tak i ve psané podobě. Naučí se možnosti rozvíjet komunikaci u žáků, jak je naučit vyjádřit svůj názor, dotaz, připomínku i s použtím velmi jednoduché angličtiny. Zaměří se nejprve na komunikaci do třídy a poté i na doplňkové aktivity, vhodné pro obohacení výuky a rozvoj aktivní konverzace mezi žáky. Vyzkouší si metody pro odblokování žáků, které nechtějí mluvit, aktivity vhodné pro žáky s poruchami učení a v inkluzi. Součástí workshopu je i  práce s textem a postupný rozvoj kreativního psaní.

Jednotlivé moduly: 1.modul: Ice breakers, Introducing one self, About me (8 vyuč. hod.), 2. modul: In the classroom – classroom management, pleasantries, working outside of the classroom (8 vyuč. hod.), 3. modul: Expressing oneself, questions and answers in steps, speaking and writing (8 vyuč. hod.), 4. modul: Pre-reading activities , working with very short texts (8 vyuč. hod.), 5. modul: Working towards creative writing, working with stories, diaries (8 vyuč. hod.).

Během worskhopu si učitelé procvičí správnou výslovnost, naučí se používat vhodné fráze ke komunikaci v hodinách. V průběhu workshopu si učitelé shromáždí a vytvoří množství aktivit a nápadů, které poté uplatní při svojí výuce.


Číslo programu

G75-03-15-241

Kód programu

G75

Číslo akreditace

MSMT-27322/2021-5-892

Garant

Mgr. Blanka Bláhová, DiS.

777 887 403
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Druh vzdělávání
  • Základní vzdělávání
  • 1. stupeň ZŠ
  • 2. stupeň ZŠ
  • Jazykové vzdělávání
Kraje
  • Karlovy Vary
Datum konání

12., 13.,14. srpna,2024

Cena

3600,-Kč

icon map pin

Typ akce

Vzdělávací program

icon map pin

Počet hodin

40

icon map pin

Lektoři
  • MAppLing. Monika Skořepová

icon map pin

Místo konání

Učebna NIDV - všechna pracoviště

icon map pin

MAX účastníků

20

icon map pin

Cílová skupina
učitelé 1. stupně ZŠ

Přihlásit se