Motivační setkání vyučujících cizích jazyků

AJ

Typ vzdělávacího programu: Kmenové vzdělávání

Anotace vzdělávacího programu:

Motivační setkání nabídne učitelům cizích jazyků vzdělávací, metodické semináře a dílny ve 3 – 5 blocích v jednom časovém úseku, přičemž si každý účastník může vybrat akci podle své kvalifikace, zaměření nebo stupně školy. Jednodenní program je sestaven z 2 výběrových dopoledních bloků a 2 výběrových odpoledních bloků.
Učitelé anglického, německého, francouzského, ruského, španělského jazyka si rozšíří své metodické zkušenosti v oblasti receptivních, produktivních a interaktivních řečových dovedností (jak rozvíjet jazykové prostředky, gramatiku, slovní zásobu), vyzkouší si nové interaktivní metody práce ve třídě, seznámí se se Společným evropským referenčním rámcem pro jazyky a jeho úrovněmi A1-C1 a s možnostmi rozvíjení principů Evropského jazykového portfolia. Velká pozornost bude věnována metodě CLIL, která je jednou z nejvíce prosazovaných metod cizojazyčného vzdělávání v 21. století. Mezi dalšími tématy je zastoupeno: hodnocení a testování v cizích jazycích, maturitní zkouška, využití ICT a multimédií ve výuce, využití her a činnostní učení, práce se slovníkovými příručkami, gramatika, lexikologie, fonetika, čtení a poslech s porozuměním, reálie, práce se slovní zásobou, psaní, písničky a hry.
Setkání je připraveno ve spolupráci s British Council, Goethe Institutem, Francouzským institutem v Praze, zájmovými sdružením metodiků cizích jazyků AMATE a SGUN, AV Media a dalšími organizacemi zabývajícími se jazykovým vzděláváním.

 


Číslo programu

Y69-04-23-242-02

Kód programu

Y69

Číslo akreditace

MSMT-20803/2020-4-579

Garant

Mgr. Blanka Holešová

775 571 634
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Druh vzdělávání
  • Předškolní vzdělávání
  • Jazykové vzdělávání
  • Základní vzdělávání
  • 2. stupeň ZŠ
  • Střední a vyšší odborné vzdělávání
  • SŠ/VOŠ
  • Zájmové a neformální vzdělávání
Kraje
  • Zlín
Datum konání

7. listopadu 2024, 8:00–17:00

Cena

2100,-Kč

icon map pin

Typ akce

Vzdělávací program

icon map pin

Počet hodin

8

icon map pin

Lektoři
  • Lektoři Cizí jazyky

icon map pin

Místo konání

Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín, nám. T. G. Masaryka 2734, Zlín

icon map pin

MAX účastníků

40

icon map pin

Cílová skupina
pedagogové volného času, učitelé - vedoucí zájmových kroužků a klubů, učitelé 1. stupně ZŠ, učitelé 2. stupně ZŠ, učitelé gymnázií, učitelé MŠ, učitelé SOŠ a SOU, učitelé VOŠ

Přihlásit se