Odpovědí na nejistoty je celoživotní učení. Přijďte se inspirovat osobními příběhy vzdělavatelů dospělých a jejich klientů a naberte nové zkušenosti na konferenci projektu Evropská agenda pro učení dospělých. Uvidíme se 22. listopadu v Praze.

Ilustrační obrázek

Svět se kolem nás turbulentně proměňuje. Nejistotě čelíme dnes a je jisté, že se s ní budeme potkávat i v budoucnosti. Jak se s tím vyrovnat? Zatímco do budoucnosti nevidíme, existuje způsob, jak z toho ven. Je jím celoživotní učení.

Celoživotní učení nám umožňuje zlepšit si postavení na trhu práce, ale to není všechno. Může nám pomoci lépe hospodařit s penězi, orientovat se v záplavě informací, používat technologie, porozumět občanským záležitostem nebo se lépe vyznat v sobě samém či v ostatních. Přispívá k tomu, aby dospělí lidé mohli žít spokojený život.

Učit se celý život má smysl

Přijďte na konferenci ke vzdělávání dospělých, která se uskuteční 22. listopadu v Praze.

Registrace

Program konference ke stažení

Uslyšíte vzdělavatele dospělých a jejich klienty sdílet své příběhy.

  • Jaké je to proniknout do technologií v seniorském věku? (Moudrá Sovička)
  • Jak rozvoj dovedností pomáhá lidem po výkonu trestu? (RUBIKON Centrum)

Zároveň se budete moci aktivně zapojit v rámci workshopů zaměřujících se na aktuální témata.

  • Zajímá Vás, do jaké míry představuje AI změnu pro vzdělávání dospělých? S Õppus OÜ si vyzkoušíte, jak na vzdělávací politiku či vytváření vzdělávacího obsahu s pomocí nových technologií.
  • Myslíte si, že poznáte dezinformace? Organizace NELEŽ prakticky ukáže, jak se bránit manipulaci v prostředí informací.
  • Vnímáte potřebu zvyšovat základní dovednosti (jako je čtenářská, matematická či digitální gramotnost) u zaměstnanců? Načerpejte příklady dobré praxe z německého prostředí a přijďte diskutovat na workshop Českomoravské konfederace odborových svazů.

Konferenci pořádá projekt Evropská agenda pro učení dospělých (Národní pedagogický institut ČR).


Kdy? Středa 22. 11. 2023 od 9:00 do 15:00 hodin.
Kde? Prezenčně v Praze, Hotel Olšanka (Táboritská 23/1000, Praha 3).
Jak? Přihlaste se prosím přes registrační formulář.


Zajímáte se o vzdělávání dospělých a celoživotní učení?

Další aktuality

25. duben 2024

Zveme vás na mezinárodní konferenci pro budoucnost neformálního a formálního vzdělávání

Nenechte si ujít mezinárodní konferenci v Plzni o vzdělávání, které baví žáky. Hlavními tématy budou generace Z, její silné stránky a potřeby, mindset a motivace žáků a učitelů, wellbeing a práce s nadanými v rámci heterogenního kolektivu.

Číst více

23. duben 2024

Společný evropský referenční rámec pro jazyky – praktické rady pro efektivní využití

Zveřejnili jsme český překlad aktualizované kapitoly publikace CEFR zaměřené na tvorbu deskriptorů s důrazem na plurilingvní a plurikulturní kompetence.

Číst více

22. duben 2024

Ocenění za úřednický čin roku 2023 míří také k nám

Z prvního ročníku projektu Úřednický čin roku vzešlo jedenáct oceněných. U odborné poroty zabodoval v kategorii Týmová podpora také tým designu služeb NPI ČR, vedený Matějem Bacovským.

Číst více

02. duben 2024

Zahájili jsme veřejnou konzultaci rámcových vzdělávacích programů

NPI ČR předkládá k veřejné konzultaci výsledky práce odborných pracovních skupin, které se zabývaly revizí Rámcového vzdělávacího programu pro předškolní vzdělávání a Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání.

Číst více

21. březen 2024

Probíhají první setkání Národního metodického kabinetu

V březnu probíhají první setkání všech sekcí Národního metodického kabinetu, mezi jejichž hlavní úkoly patří spoluvytváření kurikula, poskytování zpětné vazby z terénu, formulace metodických doporučení pro územní kabinety a poskytování konkrétní metodické podpory.

Číst více