Podpora škol v kontextu digitalizace

V rámci Národního plánu obnovy (část 3.1) nabízíme podporu českým základním a středním školám při strategickém plánování smysluplného využívání digitálních technologií ve výuce.

Projekt reaguje na měsíce výuky na dálku v pandemických letech a v reakci na schválené nové kurikulum základních škol a gymnázií (tzv. „malou revizi RVP“), jehož účinnost proběhne postupně ve školách v letech 2023 až 2025.

Podporujeme rozvoj škol v připravenosti na výuku digitálních kompetencí dětí a žáků a jejich provázení světem informatického myšlení a dalších témat spojených s vlivem technologií na společnost, na pracovní, soukromý i veřejný život lidí ve 21. století. Aktivity projektu přispějí k rozvoji digitálního vzdělávání na školách v souladu se Strategií vzdělávací politiky ČR do roku 2030+.

S čím vám pomůžeme?

Projekt zajistí komplexní podporu školám a pedagogickým pracovníkům v oblasti rozvoje digitálních kompetencí učitelů/žáků a jejich informatického myšlení.

Pozvěte si do školy IT guru

Tým odborných nezávislých IT konzultantů vám pomůže při nákupu digitálních technologií do výuky, doporučí vhodná řešení pro správu ICT vybavení školy, nastavení digitální infrastruktury sítě/ konektivity, se zabezpečením vnitřní sítě školy a v mnohém dalším. Více na webu aktivity IT guru.

Přihlaste se na vzdělávací kurz

Přihlaste se do rozvíjejících vzdělávacích kurzů ze všech 4 oblastí nové informatiky (kombinace prezenčního/online vzdělávání a e-learningu) a oborových kurzů k rozvoji digitálních kompetencí.

Objednejte si individuální konzultaci

Konzultant vám poradí a navrhne možná řešení ke konkrétním problémům v souvislosti s úpravami ŠVP a zaváděním nové výuky. Konzultace lze čerpat opakovaně. Objednávat můžete i přes krajská pracoviště NPI ČR. 

Objednete si konzultaci pro celou sborovnu

Lektoři pro sborovny jsou specializovaní odborníci, kteří přijedou do školy, aby seznámili pedagogický sbor jako celek s revidovaným RVP ZV či G v nové informatice a digitálních kompetencích. Úkolem lektora je srozumitelně představit změny vč. pojetí digitálních kompetencí, ukázat možnosti, jak vhodně integrovat digitální technologie do výuky, co znamená mít společný plán (ŠVP) pro rozvoj digitálních kompetencí.

Sdílejte dobrou praxi nebo se inspirujte od ostatních

Přijďte na naši DIGIplovárnu, kde v bezpečném online prostředí získáte zkušenosti od kolegů z jiných škol nebo můžete sdílet vlastní zkušenost.

Získejte informace, ať víte jak na to

Poslechněte si podcasty Kybcast a Digi IN, odebírejte newslettery NPI a projděte si web revize.edu.cz, kde najdete mnoho důležitých informací k revizím vašich školních vzdělávacích programů, ať víte, co se mění a co by měl žák zvládnout v jednotlivých ročnících. Najdete tu záznamy webinářů, inspirativní příklady a reportáže ze škol; podcasty k bezpečnosti v online prostoru i tipy do výuky.


Přínosy aktivit projektu pro vybrané cílové skupiny

  • Pedagogičtí pracovníci základních škol a gymnázií rozvinou své digitální kompetence a budou je aktivně využívat ve výuce. Učitelé budou umět vhodně využít potenciál digitálních technologií ke zkvalitnění výuky, doplní výuku novými způsoby práce, které IT nástroje umožňují.
  • Učitelé informatiky budou podpořeni, aby na školách probíhala kvalitní výuka komplexně koncipovaného předmětu Informatika a aby byla oddělena od výuky digitálních kompetencí.
  • Pracovníci škol zodpovědní za rozvoj digitální infrastruktury školy získají potřebné informace a dokážou rozhodnout o nákupu vhodných zařízení, což umožní bezproblémové využívání ICT ve školách.
  • Žáci si osvojí si informatické myšlení, získají nové znalosti a dovednosti v oblasti informatiky ve školách, budou získávat digitální kompetence a upevňovat si je jejich využíváním ve všech předmětech.

Videa 

 


Odkazy


Hlavní kontakty

  • Irena Fričová, hlavní manažerka projektu, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
  • Daniela Růžičková, hlavní garantka obsahu podpory škol, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
  • Ondřej Neumajer, hlavní garant oblasti digitalizace vzdělávání, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
  • Petr Naske, spolupráce s dalšími subjekty v oblasti podpory digitalizace vzdělávání, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
  • Tomáš Řebíček, hlavní garant sítě lektorů a konzultantů projektu, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
  • Petr Městecký, manažer aktivity pro rozvoj IT ekosystému pro podporu škol, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
  • Petr Polívka, hlavní koordinátor sítě IT guru, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
  • Lucie Šnajdrová, PR manažerka projektu, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.