Europass

Vaše vzdělání, kvalifikace a dovednosti jsou díky Europassu přehledné a srozumitelné doma i v Evropě.

Europass Vám nabízí zdarma služby, díky kterým můžete sestavit životopis, motivační dopis i celé portfolio dokladů o tom, co umíte. Můžete tak srozumitelně představit a ukázat své znalosti a dovednosti při hledání práce, brigády nebo dalšího studia doma i v zahraničí. Máme pro Vás i podrobné rady, tipy a příklady, jak má životopis a celé portfolio vypadat.

Po registraci do profilu na evropském portálu Europassu se Vám nabídne zdarma mnoho služeb, které Vám umožní vedle sestavení životopisů a motivačních dopisů například hledat a dostávat nabídky pracovních míst a vzdělávacích příležitostí v celé Evropě na základě vašich zájmů.

Nevíte, jak má vypadat životopis, motivační dopis a jak se představit zaměstnavateli? Na webu Europassu najdete sadu článků s podrobným návodem, jak vyplnit životopis, motivační dopis a jak nejlépe prezentovat vaše zkušenosti a dovednosti při získání práce, brigády nebo dalšího studia. Díky Europassu může každý účastník zahraniční stáže dostat doklad o stáži (asi čtyři tisíce lidí ročně) a dobrovolníci doklad o své dobrovolnické zkušenosti. Většina absolventů středních škol dostane Europass dodatek k osvědčení ve škole spolu s maturitním vysvědčením nebo výučním listem. Dodatky k osvědčení obsahují informace o získaných dovednostech, úrovni kvalifikace a možném profesním uplatnění absolventa. Každý absolvent vysoké školy ke svému diplomu obdrží také Europass dodatek k diplomu. Všechny tyto doklady si můžete vložit do svého portfolia. Pro střední a vyšší odborné školy máme metodické materiály do výuky. Ukázky a příklady životopisů, portfolií i motivačních dopisů připravujeme ve spolupráci s personalisty, dobrovolnickými organizacemi i úřady práce.


Kontakty:

Klientské centrum: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. +420 773 765 000

Irena Palánová: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.