EQAVET – Síť pro zajišťování kvality v odborném vzdělávání

Podporujeme školy a jejich sociální partnery při zajišťování kvality odborného vzdělávání.

Jde nám o kvalitu odborného vzdělávání v ČR. Pomáháme školám zlepšovat kvalitu praktického vyučování, zavádět inovace, inspirovat se v zahraničí a pracovat na sobě podle potřeb školy a žáků. Pro školy i firmy máme tipy i praktický návod pro vzájemnou kvalitní spolupráci, inspiraci k zavádění e-portfolia do výuky nebo informace o možnostech zahraničních výjezdů a rady pro jejich využití ve škole.

Stáhněte si praktické průvodce a návody:

Praktický návod a kontrolní seznam kroků pro zaměstnavatele

Průvodce firmy k navázání spolupráce se školou

Co zajímá účetní a právníky

Informační leták o EQAVETu

Máte zájem o proškolení lektorů pro kurzy instruktorů?

Dejte nám vědět a vyplňte dotazník předběžného zájmu.

Co je EQAVET?

EQAVET je evropský referenční rámec a síť odborníků pro zajišťování kvality v odborném vzdělávání. To znamená, že vytipováváme na evropské úrovni ty prvky kvality ve vzdělávání, které lze zavést do českého prostředí, a to ve spolupráci s experty na odborné vzdělávání. Pomáháme tak školám, zaměstnavatelům a všem, kteří se podílejí na odborném vzdělávání, dokumentovat, rozvíjet, monitorovat, hodnotit a zlepšovat kvalitu tohoto vzdělávání.

Naše aktivity
Ve školním roce 2020/21 jsme ve spolupráci se sedmi odbornými školami různého zaměření ověřovali zařazení elektronického portfolia do výuky. Zkušenosti všech zapojených učitelů i žáků byly kladné a mohou být pro další školy inspirací.
Pomáháme školám zvyšovat kvalitu spolupráce se zaměstnavateli. Pro školy i s nimi spolupracující firmy jsme zmapovali oblasti možné kooperace a tipy, jak v nich usilovat o co nejvyšší kvalitu. Jde o 14 oblastí, které nazýváme kritéria pro kvalitní spolupráci (nebo kritéria pro studijní a pracovní podmínky). Patří mezi ně např. písemná smlouva, praktická příprava na pracovišti, odměna žákům nebo kariérové poradenství. Pro zástupce spolupracujících firem jsme připravili praktický návod a kontrolní seznam kroků pro co nejlepší spolupráci.

Získávání zkušeností v zahraničí
Jako evropská síť se snažíme zprostředkovat odborným školám a jejich partnerům také možnosti rozvoje a získání inspirace prostřednictvím výjezdů do zahraničí. Informace, návody a rady, jak mohou zástupci škol vyjet do zahraničí a své zkušenosti následně zapracovat do praxe, aby se staly součástí života školy a výuky, najdete na webu EQAVETu v části nazvané „Získejte zkušenosti v zahraničí“.

Projděte si další stránky se zajímavými výstupy a aktivity NPI a projektu EQAVET, které se týkají kvalitní spolupráce odborných škol a firem.

Co zajímá účetní a právníky

Průvodce firmy k navázání spolupráce se školou

Kurz pro instruktory

Praktický návod a kontrolní seznam kroků pro zaměstnavatele


Kontakty:

Lenka Hloušková: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Martina Kaňáková: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.