Ve třídílném seriálu dobré praxe ze Základní školy Jižní na Praze 4 naleznete informace o adaptaci, výuce a hodnocení nově příchozích žáků z Ukrajiny, o tom, jak škola zapojuje do podpory ukrajinských žáků školní komunitu, a o aktuální pracovní agendě dvojjazyčných asistentek.

V prvním díle seriálu dobré praxe ze ZŠ Jižní informujeme o tom, jak škola ve školním roce 2021/22 přistupovala k adaptaci, výuce a hodnocení padesáti nově příchozích ukrajinských žáků po únoru 2022.

Návazný druhý díl pojednává o tom, jak se škole dařilo podporovat a zapojit do školní komunity ukrajinské rodiče. Dozvíte se zde, jaké pomůcky se pedagogům ve výuce češtiny jako druhého jazyka osvědčily, jak podpořit žáky při přechodu na střední školu a proč je při začleňování těchto žáků důležitý aktivní přístup ze strany zřizovatele.

Ve třetím díle přinášíme informace o aktuální pracovní agendě dvojjazyčných asistentek i o jejich financování.


Více naleznete na stránkách Zapojme všechny.

Web Zapojmevsechny.cz vznikl v rámci projektu Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi (APIV B), který realizuje Národní pedagogický institut České republiky. Projekt je spolufinancován EU.


Logolink OP VVV

Další aktuality

25. duben 2024

Zveme vás na mezinárodní konferenci pro budoucnost neformálního a formálního vzdělávání

Nenechte si ujít mezinárodní konferenci v Plzni o vzdělávání, které baví žáky. Hlavními tématy budou generace Z, její silné stránky a potřeby, mindset a motivace žáků a učitelů, wellbeing a práce s nadanými v rámci heterogenního kolektivu.

Číst více

23. duben 2024

Společný evropský referenční rámec pro jazyky – praktické rady pro efektivní využití

Zveřejnili jsme český překlad aktualizované kapitoly publikace CEFR zaměřené na tvorbu deskriptorů s důrazem na plurilingvní a plurikulturní kompetence.

Číst více

22. duben 2024

Ocenění za úřednický čin roku 2023 míří také k nám

Z prvního ročníku projektu Úřednický čin roku vzešlo jedenáct oceněných. U odborné poroty zabodoval v kategorii Týmová podpora také tým designu služeb NPI ČR, vedený Matějem Bacovským.

Číst více

02. duben 2024

Zahájili jsme veřejnou konzultaci rámcových vzdělávacích programů

NPI ČR předkládá k veřejné konzultaci výsledky práce odborných pracovních skupin, které se zabývaly revizí Rámcového vzdělávacího programu pro předškolní vzdělávání a Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání.

Číst více

21. březen 2024

Probíhají první setkání Národního metodického kabinetu

V březnu probíhají první setkání všech sekcí Národního metodického kabinetu, mezi jejichž hlavní úkoly patří spoluvytváření kurikula, poskytování zpětné vazby z terénu, formulace metodických doporučení pro územní kabinety a poskytování konkrétní metodické podpory.

Číst více