Zástupcům krajského pracoviště Olomouc bylo přiznáno právo organizovat a provádět zkoušky z profesních kvalifikací a vydávat o tom zákonem stanovená osvědčení.

Jedná se o tyto profesní kvalifikace:

  • Hlavní vedoucí zotavovací akce dětí a mládeže
  • Koordinátor dobrovolníků
  • Samostatný/samostatná vedoucí volnočasových aktivit dětí a mládeže
  • Vedoucí volnočasových aktivit dětí a mládeže
  • Odborný pracovník v oblasti mezinárodní spolupráce s dětmi a mládeží
  • Garant bezpečnosti pro oblast práce s dětmi a mládeží v zájmovém a neformálním vzdělávání

V případě zájmu o ověření odbornosti u výše uvedených profesních kvalifikací nabízíme možnost absolvovat zkoušku.

Pro více informací:

Mgr. Daniela Havlíčková, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.


Profesní kvalifikace vznikly v dílně NSK v Národním pedagogickém institutu České republiky s podporou MŠMT ve spolupráci s NNO pracujícími s dětmi a mládeží. Na revizi profesních kvalifikací v minulém a tomto roce spolupracovaly NNO: YMCA ČR, Pionýr, Hodina H, Rada dětí a mládeže kraje Vysočina.


Děti a mládež jsou největším bohatstvím každého národa. Záleží tedy na každém z nás, kdo se věnuje rozvoji jejich kompetencí, ať už ve školách, v neziskovkách, v kroužcích, ve střediscích volného času, v domech dětí a mládeže, v muzeích, galeriích, knihovnách prostřednictvím tzv. neformálního vzdělávání. Vedoucí, koordinátoři, průvodci, vedoucí týmů rozvíjí u svých svěřenců znalosti, dovednosti, gramotnosti, hodnoty, postoje, schopnosti, měkké kompetence pro zvládání úkolů života, pro trh práce, pro budoucnost nás všech.

Ne každý/á vedoucí dětí a mládeže musí mít nutně pedagogické vzdělání, i když to může být výhodou.

www.narodnikvalifikace.cz

Další aktuality

23. duben 2024

Společný evropský referenční rámec pro jazyky – praktické rady pro efektivní využití

Zveřejnili jsme český překlad aktualizované kapitoly publikace CEFR zaměřené na tvorbu deskriptorů s důrazem na plurilingvní a plurikulturní kompetence.

Číst více

22. duben 2024

Ocenění za úřednický čin roku 2023 míří také k nám

Z prvního ročníku projektu Úřednický čin roku vzešlo jedenáct oceněných. U odborné poroty zabodoval v kategorii Týmová podpora také tým designu služeb NPI ČR, vedený Matějem Bacovským.

Číst více

02. duben 2024

Zahájili jsme veřejnou konzultaci rámcových vzdělávacích programů

NPI ČR předkládá k veřejné konzultaci výsledky práce odborných pracovních skupin, které se zabývaly revizí Rámcového vzdělávacího programu pro předškolní vzdělávání a Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání.

Číst více

21. březen 2024

Probíhají první setkání Národního metodického kabinetu

V březnu probíhají první setkání všech sekcí Národního metodického kabinetu, mezi jejichž hlavní úkoly patří spoluvytváření kurikula, poskytování zpětné vazby z terénu, formulace metodických doporučení pro územní kabinety a poskytování konkrétní metodické podpory.

Číst více

13. březen 2024

DIGI roadshow – inspirativní setkání pro učitele

Do škol se dostává mnoho různých robotických hraček, programovatelných stavebnic a mikropočítačů. Na dubnové DIGI roadshow se tentokrát zaměříme na smysluplné využití informatických pomůcek zábavnou formou.

Číst více