Projekt Učení bez hranic nabídne ukrajinským žákům od 14. března možnost vzdělávání prostřednictvím televize a online platforem.

V projektu vzniknou videolekce pro žáky 5. až 11. ročníku. Každý den budou zveřejněny výukové materiály věnované jedné oblasti vzdělávání.

Následující lekce se budou vysílat od 14. března do 18. března (pondělí až pátek):

  • 14. března – ukrajinský jazyk
  • 15. března – matematika
  • 16. března – historie Ukrajiny
  • 17. března – ukrajinský jazyk
  • 18. března – matematika

Dětský televizní kanál Pixel bude vysílat lekce pro žáky 5. ročníku denně v 10:00 a pro žáky 6. ročníku v 11:00. PLUSPLUS , který je součástí média 1+1, bude vysílat lekce pro žáky tří ročníků: 7. ročník od 10:00 denně, 8. ročník od 11:00 a 11. ročník od 12:00. Regionální veřejnoprávní kanály budou v souladu s tím vysílat lekce pro žáky 9. ročníku v 10:00 a pro žáky 10. ročníku v 11:00.

Všechny zmíněné lekce můžete sledovat na platformách online televizí MEGOGO, Kyivstar TV, 1+1 video, sweet.tv – živě i v jakoukoliv vhodnou dobu zdarma.


„Učení bez hranic“ je společný vzdělávací projekt Ministerstva školství a vědy Ukrajiny, Ministerstva kultury a informační politiky, ukrajinských TV kanálů PLUS PLUS, Pixel a regionálních kanálů veřejnoprávního vysílání, stejně jako online TV platformy MEGOGO, Kyivstar TV, 1+1 video a sweet.tv.

Učení bez hranic je náš společný pokus ponořit studenty 5. až 11. ročníků do vzrušujícího světa nových znalostí prostřednictvím televize a online platforem. Má nám připomenout, že vše bude v pořádku a společně vybudujeme světlé zítřky,“ komentují projekt jeho autoři.

„Je to osmnáctý den brutální války Ruské federace proti Ukrajině. Ozbrojené síly Ukrajiny a jednotky teroristické obrany důstojně drží obranu našeho státu a odrážejí útočníky! Naším úkolem je nyní zorganizovat a spustit vzdělávací proces, alespoň tam, kde to bezpečnostní situace umožňuje. Za tímto účelem jsme spojili síly s kolegy a partnery a vyvinuli další nástroje pro distanční vzdělávání, jako je projekt Učení bez hranic,“ poznamenal ministr školství a vědy Serhii Shkarlet.

Projekt je realizován na základě celoukrajinského online rozvrhu – z iniciativy Ministerstva školství a vědy Ukrajiny, v jehož rámci se žáci 5. až 11. ročníku mohou zapojit do videolekcí zveřejněných na platformě YouTube. Kdokoli si může přidat nové lekce z rozvrhu do svého kalendáře Google, aby mohl dostávat upozornění na zahájení vysílání.


Odkazy:

Další aktuality

23. duben 2024

Společný evropský referenční rámec pro jazyky – praktické rady pro efektivní využití

Zveřejnili jsme český překlad aktualizované kapitoly publikace CEFR zaměřené na tvorbu deskriptorů s důrazem na plurilingvní a plurikulturní kompetence.

Číst více

22. duben 2024

Ocenění za úřednický čin roku 2023 míří také k nám

Z prvního ročníku projektu Úřednický čin roku vzešlo jedenáct oceněných. U odborné poroty zabodoval v kategorii Týmová podpora také tým designu služeb NPI ČR, vedený Matějem Bacovským.

Číst více

02. duben 2024

Zahájili jsme veřejnou konzultaci rámcových vzdělávacích programů

NPI ČR předkládá k veřejné konzultaci výsledky práce odborných pracovních skupin, které se zabývaly revizí Rámcového vzdělávacího programu pro předškolní vzdělávání a Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání.

Číst více

21. březen 2024

Probíhají první setkání Národního metodického kabinetu

V březnu probíhají první setkání všech sekcí Národního metodického kabinetu, mezi jejichž hlavní úkoly patří spoluvytváření kurikula, poskytování zpětné vazby z terénu, formulace metodických doporučení pro územní kabinety a poskytování konkrétní metodické podpory.

Číst více

13. březen 2024

DIGI roadshow – inspirativní setkání pro učitele

Do škol se dostává mnoho různých robotických hraček, programovatelných stavebnic a mikropočítačů. Na dubnové DIGI roadshow se tentokrát zaměříme na smysluplné využití informatických pomůcek zábavnou formou.

Číst více