Pokud jste se nemohli zúčastnit mezinárodního červnového setkání v Brně, využijte možnost zhlédnout akci ze záznamu. K dispozici jsou i prezentace vystupujících.

Festivalové setkání 26. června 2023 navázalo na konferenci Patříme k sobě? Region jako education village z prosince roku 2022. Název setkání se inspiroval africkým příslovím „k výchově dítěte je třeba celé vesnice“. Pro zdařilou výchovu je totiž zapotřebí spolupráce rodiny, školy, spolků, firem, odborných pracovišť, zkrátka celé vesnice...

  • Dopolední program v prostorách VIM nabídl odborné panely s mezinárodní účastí, které reflektovaly fenomény uplynulých měsíců – integraci ukrajinských žáků a studentů, chystanou revizi rámcových vzdělávacích programů, reflexi úspěšného českého předsednictví Radě EU, uplatňování konceptu „education village“ v regionálních podmínkách a další.
  • Odpolední část v exteriérech hradu Špilberk představila výstupy z dopoledního programu a přešla ve volnou festivalovou oslavu dobrých konců a nových začátků.

Záznam setkání – dopoledne


Záznam setkání – odpoledne (1. část)

Záznam setkání – odpoledne (2. část)


Prezentace vystupujících



Setkání spoluorganizovaly Národní pedagogický institut České republiky, Vzdělávací institut pro Moravu a Meeting Brno.


NPI vim meeting brno
msmt jm

Další aktuality

23. duben 2024

Společný evropský referenční rámec pro jazyky – praktické rady pro efektivní využití

Zveřejnili jsme český překlad aktualizované kapitoly publikace CEFR zaměřené na tvorbu deskriptorů s důrazem na plurilingvní a plurikulturní kompetence.

Číst více

22. duben 2024

Ocenění za úřednický čin roku 2023 míří také k nám

Z prvního ročníku projektu Úřednický čin roku vzešlo jedenáct oceněných. U odborné poroty zabodoval v kategorii Týmová podpora také tým designu služeb NPI ČR, vedený Matějem Bacovským.

Číst více

02. duben 2024

Zahájili jsme veřejnou konzultaci rámcových vzdělávacích programů

NPI ČR předkládá k veřejné konzultaci výsledky práce odborných pracovních skupin, které se zabývaly revizí Rámcového vzdělávacího programu pro předškolní vzdělávání a Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání.

Číst více

21. březen 2024

Probíhají první setkání Národního metodického kabinetu

V březnu probíhají první setkání všech sekcí Národního metodického kabinetu, mezi jejichž hlavní úkoly patří spoluvytváření kurikula, poskytování zpětné vazby z terénu, formulace metodických doporučení pro územní kabinety a poskytování konkrétní metodické podpory.

Číst více

13. březen 2024

DIGI roadshow – inspirativní setkání pro učitele

Do škol se dostává mnoho různých robotických hraček, programovatelných stavebnic a mikropočítačů. Na dubnové DIGI roadshow se tentokrát zaměříme na smysluplné využití informatických pomůcek zábavnou formou.

Číst více