Jak chutnají brouci

On-line škola SYPO

Čokoládový muffin s moučným červem, tvarohový řez s kobylkou, červí salátek. Zdá se vám to poněkud neatraktivní? Opak je pravdou!
Jídelníček Čechů zažívá v posledním období mnoho změn a ve využití netradičních potravin doslova revoluci. Jedlý hmyz se od roku 2018 stává i po právní stránce novou potravinou a řadí se mezi hospodářská zvířata. Potemník moučný, potemník brazilský nebo cvrček stepní poskytuje zajímavé vlastnosti nejen z nutričního hlediska, ale také po senzorické stránce. V rámci přednášky se dozvíte, které druhy hmyzu jsou vhodné ke konzumaci, bavit se budeme o jejich nutričních hodnotách a termické úpravě.


Číslo programu

21-47-11-OD-PrBio-OSS-04

Garant

SYPO Webináře


Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Druh vzdělávání
  • Projekty
  • SYPO
Kraje
  • Praha a SČ
  • České Budějovice
  • Plzeň
  • Karlovy Vary
  • Ústí nad Labem
  • Liberec
  • Hradec Králové
  • Pardubice
  • Ostrava
  • Olomouc
  • Brno
  • Zlín
  • Jihlava
Datum konání

listopad 2021 - červen 2023

Cena

0,-Kč

icon map pin

Typ akce

Vzdělávací program

icon map pin

Počet hodin

1

icon map pin

Lektoři
  • Ing. et Ing. Anna Adámková, Ph.D.

icon map pin

Místo konání

webinář - záznam

icon map pin

MAX účastníků

10000

icon map pin

Cílová skupina
pedagogům 2. stupně ZŠ, pedagogům gymnázií, pedagogům SOŠ a SOU

Přihlásit se